Min blog

Vi har travlt :)

Midt i denne tid hvor forretninger må lukke, firmaer fyre folk så vælter det ind med ordre på hjemmetræningsudstyr i hele norden. Det positive er jo at folk sætter pris på at holde deres krop sund og det er jo lige mig. Jeg har jo aldrig forstået, at med det ene liv vi har så fylder man så meget mad i sig så man er ved at revne.

Ikke kun man buler ud, men alt vokser indeni og det er bestemt ikke sundt hverken for hjerte og andre organer.

Overvægt og fedme skyldes helt basalt, at det gennemsnitlige energiindtag fra kosten gennem en længere periode er højere end det gennemsnitlige energiforbrug. Den overskydende energi vil blive oplagret som fedtdepoter rundt omkring på kroppen. Nogle få kalorier for meget om dagen gennem måneder og år kan blive til mange kilo fedt i sidste ende.

Men overvægten udvikler sig kun, hvis man bevæger sig for lidt kombineret med, at man spiser for meget. Det er især en fed energitæt kost, med lavt indhold af frugt, grønt og fuldkornsprodukter, rig på sukkersødede drikkevarer samt et uregelmæssigt måltidsmønster, der er skyld i overvægt.

Så det er jo ikke raketvidenskab der skal til for at komme ned i vægt, det er at kigge dig selv i spejlet og så lysten til at leve længe. Jeg har jo tænkt mig at blive mindst 100 år og håber virkelig at Kenneth en dag bliver far så jeg kan få mange mange år med hans afkom. jeg skal nyde at hente og bringe til skole, lave boller og varme kakaoen og ellers helt overtage deres barn 🙂

Nej jeg glæder mig sgu til det sker og krydser fingre hver dag. Andre i vennekredsen har prøvet og indtil videre uden held, men det skal nok lykkedes 🙂 Jeg ser ret tit når jeg ude og handle at en familie kommer gående. Så ser man en far som er al al for tyk og minsandten er børnene det også. Hver gang tænker jeg… Kan man slet ikke lide sine egne børn siden man tillader de bliver tykke. Ved man ikke hvem der bliver moppet i skolen og kan se frem til et træls liv.

Det har jo vist sig igen og igen at tykke folk altid smiler og ser glade ud, men inde bagved er de faktisk ulykkelig. Den seneste er Claus Holm TV kokken som ærligt fortalte, at han humør og altid glade latter dækkede over hvor ulykkelig han var over at være så fed. Nu har han tabt sig og sagde på tv, hvor er det fantastisk.

Corona er over os og nu vil Hvidovre afprøve et middel mod malaria. samme forsøg som man har gjort i Kina og Frankrig mod gode resultater. Ved forsøg var folk kun syge i 6 dage og det er jo som en almindelig influenza. Man kan krydse fingre for at det kan gøre at krisen ikke bliver så omfattende som den er.

Jeg har i årevis drukket nescafe Gold og har i den sidste tid begyndt at blive mere og mere træt af det. Min bedste ven LB alias Kaj lagde op på Facebook side at vi skulle støtte et kaffefirma hvor han har handlet. Jeg gik ind og kiggede på deres hjemmeside og bestilte. Jeg var lidt i tvivl og skrev til dem og svaret kom hurtigt retur. Siden har vi skrevet sammen omkring kaffe brygning og jeg bruger stempelkande. Nu får jeg målet kaffen specielt til det formål.

Jeg fik kaffen i går og det er noget helt helt andet. Ikke at det kom bag på mig for jeg viste jo godt at der er smagsforskel på frisk kværnet bønner og pulver kaffe. Jeg tror ikke i længden at det er dyrere for når jeg har drukket en kop af det nye kaffe har jeg ikke behov til en kop mere 10 minutter efter.

https://kristianskaffe.dk

Jeg er mega bekymret for min mor. Især når man hører hvor mange ældre der dør i Italien. Også ældre som ikke var syge før de blev smittet med Corona. Her er nogle bud på hvorfor der døer så mange dernede:

Mange af de ældre er ringe stillet med dårlige pensioner, som gør, at en del af dem nærmer sig et liv på fattigdomsgrænsen.

Italien har i øvrigt også været igennem mange egentlige naturkatastrofer. For eksempel jordskælvet i Messina i 1908, der kostede 125.000 livet. Senere har vi et jordskælv i 1980 i Syditalien, der kostede 3000 livet. Og endnu senere et jordskælv i 2009 i l’Aquila,

Deres Statsopbygning, som består af mange forskellige led, herunder kommune, provins, region og centralmagt gør det ikke nemmere.

De er virkelig udfordret og jeg sender alle mine varme tanker til alle de italienere vi kender igennem kattesporten og selvfølgelig alle de andre som bor i landet. Det må være frygtelig at være vidne til for man kæmper mod en usynlig fjende.

Jeg skal snart på job og sidder nu og tænker hvordan vores verden pludselig kan ændre sig. Før havde vi tryghed, gik på arbejde, kunne handle og det vi ellers gjorde. Nu sidder vi hjemme og tør ikke gå ud og låser os inde i frygt for at blive smittet. De gamle / ældre som bliver isoleret hjemme og som det at gå en tur i byen var et højdepunkt må nu kaste sig over tv serier og lignede i tv.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *