Hvad skete der Corona?

Hvad skete der Corona?

juni 12, 2020 0 Af admin

I morges da jeg sad i min bil på vej til job slog en tanke ned i mig. Hvad er det der er sket i familier og venskaber efter Danmark blev lukket ned. Mange har man ikke set eller ikke kunne grundet vi var smittet herhjemme. En jeg kender fortalte at han syntes det var underligt at før Fru Corona holder sit indtog i Danmark havde han en stor vennekreds og en stor dialog med kredsen af venner. Så kom sygdommen og pludselig blev der stille og ingen gjorde rigtig noget. Ikke bare en hilsen på hvordan går det og det satte da klart nogle tanker igang hos ham, at hvis det kun var fester og sjov og ballade så blev det bare det.

Da jeg boede på Østerbro havde jeg en stor vennekreds. Vi mødtes tit og vi holdte fester og gik meget mere i byen end vi gør i dag. Nu er vi jo også bosat i Ishøj så afstanden er ikke som før og det kan mærkes.

Corona satte også os tilbage og vi sås mest med os selv og det har været meget dejligt at have ham hjemme hele tiden. Jeg har ikke behov for at have 25 venner, jeg kan sagtens nøjes med få men rigtige venner som er der i medgang og modgang.

Rygklapper og lignede har aldrig været mig, så nogle man kan grine og græde med, dem samler jeg på. Det er jo også sådan at venskaber skal opbygges af begge parter og gør det ikke det dør det, og det er på sin vis også helt okay, for livet går videre.

Hvem der er der efter Corona det vil vise sig, men jeg tager det ikke så tung. Familien vil altid være der og så er der bedste ven som betyder alt, så går det. Der er ingen tvivl om at vores venskab er blevet stærkere efter nedlukningen og han skrev en dag til mig at han syntes vi var kommet tættere på hinanden og det vil jeg give ham ret i.

Min gode ven i Barcelona mødte en ung fyr for ikke så længe siden. Han skrev om gode råd for jeg er jo selv i et forhold med en som er yngre og han ville lige høre hvordan man gjorde sådan noget. Det sjove er, at han er smask forelsket, men det er ikke Danmark, men et land hvor mange er meget troende og det er ikke som herhjemme. Det gir lidt udfordringer men lige nu holder de en tænkepause.

Det afgørende er ikke, hvor mange venner, vi har, men at vi har i hvert fald nogle få, der følger os gennem livet, hvad enten det er barndomsvenner eller venner, vi har fået som voksne. De senere år er det blevet mere og mere almindeligt at have et hav af bekendte og venskaber, der er knyttet til bestemte aktiviteter. Det kan være venner fra studiet, arbejdet eller nogen, man deler en interesse med. Til gengæld har vi færre og færre venner, som vi deler hele livet med. Formen på vores venskaber ændres også med alderen, og de bliver mere fragmenterede eller opdelte.

“Vores venskaber minder efterhånden mere og mere om Facebook-venner, hvor man deler ting, som man selv udlægger på en bestemt måde. I modsætning til før i tiden, hvor ens venner fulgte med i ens liv, både når det gik godt, og når det gik mindre godt, fordi de boede i nærheden eller færdedes i de samme kredse. Jeg kan huske at før i tiden var man venner eller ikke. Der var ikke rigtig nogen mellemvej men det har de sociale medier lavet om på for nu er det nemt at holde “venskaber” i livet også selvom der er en stor afstand.

Jeg har jo en del læsere og nu er jeg så spændt på om alle læser det hele eller bare sætter et like, smiley eller jo bare et eller andet så jeg kan se de er i live. Det sjove er at jeg ikke har tænkt mig at få 1000 “venner” på Facebook. Det er for overfladisk til mig og har jeg nogle på og jeg aldrig hører fra dem bliver de slettet. Jeg har det lidt at hvis de kun er der for at snage i ens liv, så smutter de bare igen.

Vi har kobberbryllup senere i år og skal holde fest. Hvem der skal med ved vi ikke lige nu men det bliver klart de nære tætte venskaber hvor man ser hinanden på kryds og tværs. Gratister findes ikke i min verden, venskaber skal plejes og dyrkes og det er ligesom en pejs, der skal brænde på bålet.

Herhjemme vælter vi os i killinger og alle har det godt. På torsdag skal jeg til dyrlægen og have først kuld vaccineret og det var vigtigt for personalet at jeg gav besked i god til så alle dem som var med til kejsersnittet kunne se killingerne som tittede frem under en skalpel en torsdag morgen.

e