Hvad er livet ?

Hvad er livet ?

juli 8, 2020 0 Af admin

I en meget lang periode har jeg eller er jeg begyndt at tænke på hvad fremtiden skal bringe. Hvad skal jeg lave, hvordan skal min fritid gå og tusind andre spørgsmål savner svar. Noget af det som piner mig mest er, at vi ikke har rejst særligt meget og det var netop en af de ting jeg lovede mig selv dengang jeg stoppede med at ryge da jeg var gift med Jacob.

De sidste mange år er al fritid gået med katte og nu er vi kommet til en skillevej, at det er for meget. De fylder for meget, de kræver al for meget tid og vil andre det arbejde så værsgo, jeg er stået af.

Vi har besluttet at mængden af katte skal ned og det gør vi på samme ansvarlige måde med at finde gode hjem til dem, og så skal de fleste killinger sælges. Jeg gætter på der højst kommer et kuld mere i år, og så må vi se hvor mange kuld der skal komme næste år, for det bliver ikke så mange, det er helt sikkert.

Tiden skal gå med en Thailands tur for Kenneth og mig. Vi gentager turen ham og jeg som vi gjorde det i 2012 i februar 2021. Vi tænker denne gang, at vi skal en tur nordpå og så ved jeg Kenneth gerne vil tilbage til Koh Samui så det gør vi. Vi skal have arrangeret noget med Tonie om at mødes i Bangkok for han kender byen som sin egen bukselomme og så bliver oplevelsen helt anderledes.

Vi skal i hvert fald tilbage til nogle af de gamle dyder vi havde før kattene tog overhånd. Rejser, cafebesøg, byture, se mange andre venner som måske er kommet lidt i baggrunden fordi tiden aldrig har været til andet end katte.

Vi skal forhåbentlig også have et barn i 2021 det er i hvert fald mit største ønske for jeg ved, at det også ville glæde ham og berige hans liv med andet end katte. Kan i forestille jer en lille dreng komme rendende lyshåret med blå øjne og høj og tynd 🙂 Jeg kan og bliver hel varm om hjertet ved tanken.

Den sidste meget lange tid har jeg tilbragt mange timer i køkkenet hvor jeg er ved at dygtiggøre mig i at bage surbrød. Synes det er sindssygt sjovt at lave brød og det at mærke dejen arte sig fra en våd klump til en smidig glat kugle. Det at lave en glutentest, lære hvad det vil sige at dejen skal have de egenskaber og hvad der sker, hvis ikke den får den kærlighed den skal have.

Jeg var på bageskole hos Meyers og det var rigtig sjovt at være en del af. Lære hvad det vil sige at bruge det rigtige mel, for det er bestemt ikke lige meget hvad man bruger. Der er også en Vol-2 og Vol-3 som jeg har tænkt mig at deltage i. Det sjove er, at far var jo uddannet bager så der må være nogle gener der har ligget og luret i lang tid for de er godt nok kommet til overfladen nu.

Som en bager / kok skrev til mig da jeg havde købt hans bog, at der skal bages mange brød før man ligesom forstår hvad det vil sige at bage surdejsbrød. Mange vil mislykke, men efterhånden suger man viden til sig. Noget af det første jeg lærte af Simon var at han bruger stegetermometer. Det gør de faktisk også hos Meyers og det gør jeg også hver gang jeg bager brød. Det virker og brødet får lige præcis den tid det skal have så det ikke får for lidt eller for meget.

Vores “plejesøn” har endelig fundet ud af hvad han gerne vil og han skal læse HF hvilket vi begge to bakker 100% op om. Han skal få al den støtte han har brug for og jeg glæder mig til han starter.

Jeg har efterhånden set unge som hænger fast i en skide computer og ikke bevæger sig ud i livet. Murer sig inde og på den måde spilder hele deres liv med ingenting.

Peter dyrker trampolin og er ret god til det og det bliver spændende at følge hans rejse når der bliver åbnet rigtigt op igen. Udover at springe er han samtidig en utrolig sød fyr. Godt opdraget hjemmefra og som mange jyder helt nede på jorden. Man kan sige lidt groft en rigtig bonderøv 🙂

Bonderøv er jeg jo også selv. Er barnefødt i Vordingborg og der kunne jeg vendte jeg tilbage. Vi har købt gravstedet, mor og jeg og jeg skal ligge sammen med hende når tiden er til det. Kenneth skal videre og jeg vil ikke ligge på deres familie gravsted, så er det nemmere i Vordingborg og efter 10 år graver de det hele op og smider alt væk og så går livet videre. Det er jo i minderne man husker en afdød. Det er i bund og grund spild af tid og penge at vedligeholde gravsteder, for jeg er sikker på at dem som går bort ønsker for de efterladte at de skal blive glade igen, leve livet og skabe noget nyt sammen.

Det sidse jeg kunne tænke mig var at Kenneth intet gjorde. Det ville være frygteligt og spild af et liv. Nej han skal ud på jagtmarkerne igen, finde en ny kærlighed, møde andre mennesker og så går livet videre. De er det som er meningen med livet. Ikke at sorgen skal bo i en hele livet eller resten af det. Nej op på hesten og ud og scor 🙂

Mennesker kan nemt elske mere end en igennem et liv for vi er på forskellige stadier i livet. Det er ligesom at møde en, lære af vedkommende og på et tidspunkt er rygsækken fyldt op og så skilles man igen og drager videre. Så møder man en ny og langsom fyldes der i rygsækken og nogle gange er den så stor den rygsæk at den aldrig bliver fyldt op, men hvis den gør det, så er det ikke et nederlag, bare en del af livet.

Jeg tænker mange gange når jeg bager brød at jeg savner min svigerfar. Vi mødtes jo hos hinanden hver torsdag før hans død og han elskede og så frem til hvilket brød jeg nu havde bag. Han ville have elske alle de helt nye brød jeg er begynd at trylle frem, men jeg tænker på ham hver gang jeg bager et nyt.