Min blog

Jeg er kristen

Siden jeg lærte Ane Præst at kende må jeg erkende at mit syn på gud og det at være kristen har ændret sig. Før i tiden var det ikke gældende for der var ingen præster der ligesom kunne fange mig og få mig til at tænke over livet, og i denne forbindelse gud.

Hvem er ham der GUD. Ja det er egentlig noget underligt noget for hvordan er man kristen. Er man en god kristen og hvem giver en karakter for udførslen. Det hele handler vel om hvad du selv tror på.

Kristendommen har kun en regel og det er: Det dobbelte kærlighedsbud, som siger, at vi skal elske Gud og vores medmenneske. Den kristne har frihed til og ansvar for at leve sit liv ud fra kærlighedens grundlov. At være kristen er at leve sit liv i lyset af det, vi hører om Gud.

I Bibelen står der, at troen kommer af det, der høres. Tro vokser frem, når ord og fortællinger synker ned i sindet og får indflydelse på, hvordan man forstår sig selv og verden. Troen på, at kristendommen siger os noget sandt om vores menneskeliv, er med til at forme vores virkelighed. Tro giver mening. Det giver mening at tro.

Nu må alle mine venner tro at jeg er blevet sindssyg. At Robert pludselig kaster sig over det at være kristen og det at skulle elske alle mennesker på godt og ondt. Jeg har en del udfordringer på det punkt, men tror jeg vil dykke længere ned i det og prøve at forstå hvorfor og hvordan visse ting skal tackles.

Der er ingen tvivl om at mit liv har været en lang og nogle gange en tung rejse. Mange mennesker kender mig ikke helt som den jeg er, nogle kommer aldrig til det, for så åben er jeg ikke med alt. Jeg regner med, at jeg i årets løb skal have nogle flere snakke med vores præst. Vende mit liv lidt på hovedet, se det fra en anden kant og måske bedre forstå hvor jeg er. Prøve at få lidt ro ind i hovedet og gøre de ting jeg kan lide.

Når jeg taler med mennesker jeg kender nævner jeg altid hvor kunne jeg godt tænke mig at komme en tur i skoven. Traske rundt og bare nyde vejret, skoven, lydene og så kommer man helt naturligt til at huske sin barndom, hvor man netop legede meget i skoven. Jeg blev engang kørt ned af en bil da jeg var på vej hjem fra skoven og der var måske en der holdte hånden over mig siden jeg er her endnu.

Jeg har faktisk altid godt kunne lide at gå i kirke, det er ikke noget nyt og det at synge nyder jeg selvom det bestemt ikke altid lyder lige godt, men pyt nu med det. Når vi engang takker farvel til vores verden hvad skal der så ske. Forsvinder vi helt og for altid, eller kan jeg få lov til at hjemsøge min ægtemand lidt, gøre ham forskrækket som jeg virkelig elsker at gøre. Det kunne være konge, hvis man kunne det. Det som nok sker er jo, at man genopstår i følge andre landes syn på døden, men selv tror jeg vi helt forsvinder og det er så det.

Jeg har i hvert fald tænkt mig at donerer kroppen til unge studerende så de kan lære mere i deres fag ved at skære i mig. Hvis nogen kan bruge mine organer tager de bare hvad de har lyst til og der er ingen begrænsninger. Brug, hvad der bruges kan og så kan jeg kun håbe at andre får glæde af det.

For lige at afslutte Halal kød så synes jeg udover det er en religiøs ting, at det slet ikke smager godt. Ofte er det sejt og fuld af sener og det smager mig virkelig ikke. Så stik mig en kylling i stedet for eller lad mig medbringe min egen stegepande så klarer jeg selv aftensmaden og så kan vi hygge sammen.

Efter gudstjenesten i dag i Ishøj Landsbykirke var der minsandten også en barnedåb. Hvor var det hyggeligt selvom der ikke var så mange i kirken. Hun blev døbt Rosa vist nok for lyden var lidt dårlig. Sød lille pige og en glad familie. Husker selv da Marius, Emil, Viola og ikke mindst min egen guddatter Elvira blev døbt. En dejlig dag for os alle og familierne.

Efter det var overstået havde jeg aftalt med Ane at jeg denne gang ville drikke kaffe og der mødtes vi så. Fik men snak om katte, mit forhold med Kenneth og så lidt om de forskellige trosretninger. Vi vendte det jeg havde på hjertet og kunne godt se hvad hun mente. Vores gud er ligeglad med hvad du spiser. Om du er veganer eller elsker kød betyder ikke noget og fordi andre har en tro omkring noget kød, er vores gud fuldstændig ligeglad for det har ingen betydning for os som kristen.

Det er måske mere de miljøer man vokser op i som på virker en og det skulle man måske mere have fokus på. Det er altid dejligt at snakke med Ane og siden min elskede svigerfar gik bort har vi talt sammen ved forskellige lejligheder. Jeg er et menneske som ikke er bange for at tage en kamp, men kan godt se, at det er måske ikke altid det værd at tage den. Jeg gik hjem og startede på at få styr på alle mine billeder og små videoer.

Nu kører den sidste backup og så skulle min imac så fungere optimalt igen. Jeg har så valgt kun at bruge Dropbox og melder så icloud fra. Jeg fandt ud af hvor vigtigt at er ikke at have det liggende på sit eget drev og jeg har hellere ikke mistet noget for havde backup to steder. Det skabte bare mere forvirring så nu lukker jeg den ene.

Før jul startede jeg på ingen slik, intet mad jeg ved jeg kan blive syg af og så masser af træning. Det går faktisk ret godt på alle fronter og kan mærke på mig selv at jeg har fået mere overskud. Jeg kan til hver en tid tømme en slik butik, men nu er målet en stram mave og en endnu pænere krop. Den skal stå snorelige til vi skal på ferie til sommer, eller i det mindst Thailand februar 2021.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *